El running és una modalitat d’exercici físic que en els darrers anys s’ha convertit en un hàbit en persones de totes les edats i diferent nivell de condició física.
Aquesta activitat és molt popular per diferents motius:

1. Econòmics: en primer lloc, requereix un equipament molt bàsic (samarreta, pantalons, mitjons i bambes); i en segon lloc, no és necessari pertànyer a cap centre esportiu ni pagar cap quota per posar-se en marxa.

2. Organitzatius: es pot practicar a tot arreu i en qualsevol moment; i a més, podem còrrer sols o acompanyats.

3. Beneficis: contribueix a l’adquisició d’hàbits saludables, millorar la resistència càrdio-respiratòria, reduir el greix corporal i a trobar-se millor amb un mateix.

 

No obstant, hi ha alguns aspectes que s’han de tenir en compte per iniciar-se a aquesta activitat. En ocasions no es té present, però volem convertir el running en un hàbit i poder-lo practicar durant molt de temps. Per tant, hem de progressar de forma lenta i gradual per evitar sobrecàrregues i lesions. No hi ha pressa!

Aspectes a tenir en compte per a iniciar-se:

1. Disposar del calçat adequat: sabatilles de còrrer. Per rebre assessorament és aconsellable visitar una botiga especialitzada.

2. Assessorament tècnic: pots còrrer sol i aprendre amb la pràctica o deixar-te aconsellar per un company. Però els primers mesos et serà molt útil tenir un entrenador que et marqui la durada i la intensitat dels entrenaments. També aprendràs exercicis preparatoris i estiraments per finalitzar la sessió i evitar sobrecàrregues.
Si tens en compte aquestes consideracions, et sentiràs bé.