EXERCICI TERAPÈUTIC

 

Exercici Terapèutic Mataró

 

El nostre és un centre d’entrenament personalitzat on tothom hi té cabuda sigui quin sigui el motiu pel que es planteja començar a fer exercici: millora de la condició física, reducció de pes, millora postural… I també reduir o eliminar algun dolor o disfunció física.

 

PROGRAMES D’EXERCICI TERAPÈUTIC

Els programes d'exercici terapèutic tenen la finalitat de prevenir la disfunció i reduir o eliminar el dolor i consisteixen en l’execució d’un conjunt d’exercicis per millorar o restablir diferents aspectes com: la força, el rang de moviment, la resistència cardiorespiratòria, l’equilibri, la coordinació, la relaxació o la confiança del pacient en si mateix quan presenta algun tipus de problema que perjudica la seva capacitat per realitzar alguna capacitat funcional.

Per arribar a tothom hem separat l’entrenament personal de l’exercici terapèutic perquè tot i estar relacionats cadascun presenta algunes particularitats que en fa necessària la diferenciació.

Aquests són alguns dels trets que diferencien l’exercici terapèutic de l’entrenament personal:

  1. El programa d’exercici es dissenya a partir del diagnòstic mèdic de la disfunció o lesió a tractar.
  2. El pla de tractament està dissenyat i dirigit per un graduat en CAFiE o fisioteràpia especialitzat en exercici terapèutic.
  3. Tot i que alguns materials s’utilitzen tant en teràpia com en entrenament, n’hi ha d’altres que són propis d’una activitat o de l’altrai fan necessari diferenciar els espais on es desenvolupen aquestes.

SESSIONS

Al centre oferim sessions individuals i grupals tot i que és necessari fer com a mínim una primera sessió individual amb el coordinador tècnic per fer la valoració física i posterior disseny del pla de treball. Serà a partir d’aquesta primera sessió que el coordinador proposa continguts, el número de sessions setmanals i el tipus de sessions (individuals o grupals).

L’increment de les càrregues aplicades és progressiu i controlat pel terapeuta que dirigeix les sessions. La millora de les capacitats físiques i la reducció de la inflamació (en cas que n’hi hagués) són els objectius principals d’aquests programes i portaran a la millora de la qualitat de vida del pacient.

Mantenir un estil de vida actiu i continuar fent exercici són dos reptes a assolir un cop finalitzat el programa d’exercici terapèutic a Batec.

 

Contactar amb l’entrenador personal

610 06 90 19

Carrer Sant Antoni, 41  08301 Mataró

Contacte

 

Contacta amb nosaltres
610 06 90 19