Moltes dones realitzen activitat física o un esport en concret, però quan arriben a una etapa de la vida com és l’embaràs, poden sorgir dubtes en relació a la conveniència de seguir entrenant o a la manera d’adaptar l’exercici al seu nou estat físic.


No s’ha de dubtar que l’exercici beneficiarà tant la mare com el bebè sempre que no hi hagi contraindicacions mèdiques que el desaconsellin. Entre els beneficis de l’entrenament destaquem els següents:

Augmentar la sensació de benestar durant l’embaràs.

Preparar el cos per al naixement del bebè.

Incrementar l’energia i disminuir el cansament que pateixen algunes embarassades.

Controlar l’augment excessiu de pes i afavorir la reducció del mateix durant el postpart.

Millorar la qualitat de vida i els hàbits de son.

Disminuïr el dolor lumbar.

Millorar o mantenir els nivells de força i resistència.

Malgrat que encara es discuteix sobre els beneficis addicionals que aporta l’exercici durant l’embaràs, hi ha estudis que demostren que l’exercici pot fins i tot disminuir el risc que una dona pateixi complicacions, com la preeclàmpsia i la diabetis gestacional.
Des de Batec Maresme, oferim un entrenament adaptat a cada embarassada. Cada persona és un món i en el cas de l’embaràs més. L’entrament varia segons el trimestre en el que es troba i segons l’historial esportiu, entre d’altres molts aspectes a tenir en compte de cada embaràs.
Sempre que no existeixin contraindicacions, entrena’t! Et sentiràs millor i els beneficis tant per a tu com per al teu bebè seran evidents.